همان طور که از نام شیشه سه جداره مشخص است، از سه لایه یا جداره، ساخته شده است. این نوع شیشه ها از سه شیشه تک جداره به همراه دواسپیسر تشکیل شده اند. به عبارتی اسپیسر ها فضای خالی که میان شیشه ها وجود دارد، را تشکیل می دهند. معمولا میان این شیشه ها، گاز آرگون را با فشاری برابر با فشار هوای محیط بیرون، تزریق می کنند. در ادامه قصد داریم توضیحات بیشتری را راجع به شیشه سه لایه شرح دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه ما را همراهی نمایید:
علت استفاده از شیشه های سه جداره
در پنجره ها می توان انواع شیشه های تک جداره، دو جداره، سه جداره و حتی چهار جداره به کار برد. از شیشه سه جداره بیشتر در نقاطی که دارای شرایط هوایی سردی هستند، استفاده می کنند. زیرا عایق حرارتی که می توان توسط این شیشه ها ایجاد کرد، از دو جداره بیشتر است. استفاده از پنجره های دارای شیشه تک جداره به دلیل قدیمی شدن آن ها دیگر نسبت به قبل کمتر شده است. زیرا در برابر حرارت و سر و صدا عایق خوبی نیستند و از استاندارد های ساختمانی خارج شده اند. استفاده از شیشه های چند جداره جایگزین آن ها شده است. زیرا شیشه های چند جداره می توانند موارد اشاره شده را برطرف کنند. شیشه سه جداره به دلیل وجود یک جداره بیشتر در آن ها در مناطقی که دارای آلودگی های بیشتری هستند، کاربرد دارند. مخصوصا در بخش های صنعتی که آلودگی صوتی بیشتری است، استفاده از این نوع شیشه ها توصیه می شود.
ساختار شیشههای سه جداره
این نوع شیشهها از سه لایه شیشه تشکیل شده اند که به صورت موازی به یکدیگر متصل هستند. اسپیسر ها اطراف شیشه و ما بین آن قرار گرفته است. درون این شیشه هوا یا گازهای مخصوص بدون رطوبت و با فشاری برابر با فشار محیط بیرون وجود دارد. در این شیشه ها اغلب از اسپیسر های آلمینیومی استفاده می شود که درون این اسپیسر ها، مواد رطوبت گیر وجود دارد. این مواد می تواند موجب جذب رطوبت مابین دو شیشه شود و با مواد درز گیر مناسب، کاملا آب بندی شده است.
مزایای به کار گیری شیشه سه جداره
این نوع شیشه را به دلیل مزایایی که دارد، استفاده می کنند. برخی از مزیت های به کارگیری شیشه سه جداره در پنجره ها موارد زیر است:
- استفاده از این نوع شیشه می تواند تا حد قابل توجهی، میزان هدر رفتن انرژی را کاهش دهد. می توان با به کارگیری این نوع شیشه تا 40 % از هدر رفتن انرژی جلوگیری کنیم.
- امنیت این نوع شیشه ها به دلیل وجود سه لایه در آن، بیشتر است، زیرا به نوعی سخت و محکم تر هستند. پس شیشه سه جداره در برابر ضربه و فشار مقاومت خوبی دارد.
- این نوع شیشه می توانند مانع رطوبت زدگی شیشه، شوند.
- این نوع شیشهها عایق گرد و غبار هستند. مخصوصا این روزها گرد و غبار و آلودگی و ریزگردها یکی از از مشکلات مهم در در کشور های مختلف است. استفاده از این شیشه ها می تواند بهترین انتخاب باشد. این شیشه ها ایزوله شده ودر برابر نفوذ گرد و غبار مقاوم هستند.
- شیشه سه جداره عایق صوتی خوبی نیز هستند. پس در نقاطی که آلودگی صوتی زیادی وجود دارد، استفاده از این نوع شیشه ها توصیه می شود.
- نصب این نوع شیشه راحت تر است.
معایب شیشه سه جداره
شیشه سه جداره مانند دیگر تجهیزات ساختمانی، در کنار مزایای فراوان خود عیب هایی هم دارد. لازم است بیان کنیم، هیچ چیزی بی عیب و نقص نیست. برخی از معایب این نوع شیشه شامل موارد زیر می شود:
- وزن این نوع شیشه بیشتر است. در نتیجه می تواند موجب ایجاد مشکلاتی شود. استفاده از این نوع شیشه در منازل مسکونی توصیه نمی شود.
- عرض لنگه در بازشوی پنجره ای که این نوع شیشه را دارد، محدود است.
- نرخ این شیشه نسبت به سایر شیشه ها بیشتر است.
- اگر هنگام ساخت ساختمان عایق بندی ساختمان به خوبی انجام شود، استفاده از این نوع شیشه بی فایده است. زیرا ساختمان خود عایق بندی شده و نیازی به عایق بندی های دیگر ندارد.
- اگر در پنجره ای که این نوع شیشه دارد، از لولاهای ضعیفی استفاده شود، در طی زمان لنگه باز شو افت می کند و در نهایت تاب بر می دارد.
- وزن این نوع شیشهها موجب افزایش بار اضافی ساختمان می شود.
معرفی انواع شیشه سه جداره
شیشه های سه جداره در انواع مختلفی وجود دارد. بهتر است انواع مختلف این شیشه را بشناسید تا هنگام خرید آن بتوانید نوع متناسب با نیاز خود تهیه کنید. انواع این شیشه موارد زیر است:
- شیشه سه جدار ساده: این نوع شیشه از سه لایه شیشه فلوت ساده ساخته شده است.
- شیشه سه جدار رفلکس: این نوع شیشه دارای یک لایه شیشه ساده و یک لایه شیشه رفلکس است، که شیشه رفلکس در بخش بیرونی قرار دارد. این نوع شیشه مانع عبور نور شدید خورشید می شود. اما تنها ایرادی که دارند این است که درون ساختمان را تاریک می کنند و در شب می توان از بیرون، درون ساختمان را دید.
- شیشه سه جدار رنگی: این نوع شیشه ها از یک لیه شیشه رنگی و یک لایه شیشه ساده تشکیل شده اند.
- شیشه سه جدار سکوریت: این نوع شیشه برای محل های پر تردد و خطرناک مناسب است. این نوع شیشه هنگام شکستن کاملا خرد می شود. اما تکه های شیشه بزرگ و خطرناک نمی شوند. شیشه های خودرو ها از نوع سکوریت هستند.
- شیشه سه جدار لمینت: این نوع شیشه در کارخانه از سه جداره شیشه ساده دارای ضخامت 3 میلی متر ساخته می شوند. ما بین این شیشه یک لایه رزین وجود دارد.
نتیجه گیری
بیان یک موضوع را مهم دانستیم، آن هم این است که: اگر یک پنچره را دارای شیشه های چند جداره می کنید، باید تمام پنچره ها را دارای شیشه های چند لایه کنید. در غیر این صورت عایق بندی که ایجاد کرده اید و هزینه ای که بابت آن پرداخته اید، خنثی خواهد شد. اگر شما تمایل دارید پنجره های قدیمی، معمولی و تک جداره خود را تعویض کنید و به دنبال جایگزین برای آن هستید، شیشه های دو یا سه جداره می تواند بهترین انتخاب شما باشند. اما برای این اقدام حتما با افراد متخصص برای انتخاب و خرید بهتر مشورت نمایید. کالکشن فولادی می تواند در این زمینه شما همراهی کند.